Introductie kamerplanten

Botanically, dé website voor een plant geïnspireerde omgeving. Gemotiveerd vanuit een passie voor de natuur. U kunt rekenen op gratis advies, gegarandeerde kwaliteit en vriendelijke hulp.

Elke plant perfect in zijn eigen creatie

Buiten zijn in de natuur, werken in de tuin of nadenken over planten is wat mij innerlijk voedt.

Botanically is gekiemd vanuit mijn persoonlijke ervaring, leerstukken, studies en onderzoek waaruit ik één belangrijk punt heb geleerd: Net zoals alle levende wezens, verwacht geen perfectie maar accepteer dat elke plant compleet en uniek is in zijn eigen creatie, groei en aanpassingen. Op zijn beurt leren deze elementen mij voortdurend om een betere en bovenal geduldige plantenouder te zijn.

Kennis is groei

Kennis is groei: dat is regel nummer één voor uw plant… Licht zorgt voor groei, vocht is leven! Wanneer u de natuurlijke omgeving van de plant, zijn leven in de kwekerij en de tijd die hij nodig heeft om aan te passen aan zijn nieuwe omgeving, begrijpt, zult u uw verwachtingen bijstellen.

Wees geduldig

Elke plant heeft de juiste hoeveelheid licht, water, voedingsstoffen, temperatuur en vochtigheid nodig om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Zelfs hun wortels hebben net zoveel zuurstof nodig als water en voedingsstoffen. Deze basisrichtlijnen en adviezen voor de verzorging van planten zullen enigszins variëren, afhankelijk van uw individuele thuisomgeving en in het besef dat niets het succes van uw plant garandeert. Wees dus geduldig en u zult worden beloond met een vergevingsgezinde plant die zich aan zijn nieuwe omgeving zal aanpassen.

“Adopt the pace of nature; her secret is patience” – Ralph Waldo Emerson