Over mij

Mijn naam is Linda, een trotse moeder van 4 fantastische kinderen, een vrouw van een geweldige man, een dochter, zus en vriendin. Ik heb het voorrecht om in 4 verschillende landen te hebben gewoond. Ik ben geboren en getogen in Zimbabwe, opgebloeid in de Okavango, Zuid-Afrika meegemaakt en nu weer terug in Nederland (mijn eeuwige thuis) en gelukkig getrouwd.

Mijn passie voor fauna en flora begon toen ik ongeveer 7 jaar oud was, (mijn moeder zegt zelfs voor die tijd) en ontwikkelde een diepe bezorgdheid voor de toekomst van alle dieren in het wild. Ik raakte geïnteresseerd in alle dieren, insecten, vogels, planten, land, zee en lucht… Ik kocht thuis een verzameling van dieren, elk denkbaar huisdier, redde wilde dieren zoals schildpadden en kameleons, verzamelde insecten, grassen, bladeren, zaaddozen en wormen. Ik onderzocht en registreerde Latijnse namen van alles en hun natuurlijke omgeving, waarbij ik het grote hart van mijn moeder maximaal op de proef stelde.

Toen ik op 15 jarige leeftijd naar de Okavango Delta in Botswana verhuisde, groeide mijn fascinatie en kennis enorm en werd mijn interesse in fotografie geboren, waarbij ik elk moment in de ongetemde delta van Xaxaba Camp verkende en vastlegde. Leven tussen de wilde dieren in hun meest natuurlijke omgeving… Ik beschouw mezelf meer dan bevoorrecht en blijf voor altijd dankbaar voor deze ongelooflijke ervaring.

Toen ik later naar Zuid-Afrika verhuisde, ging ik naar de universiteit om mijn fotostudie voort te zetten en terwijl ik voor een fotograaf werkte, wilde ik een carrière als natuurfotograaf of oceanograaf nastreven, maar het leven vol verrassingen bracht me op een paar verschillende paden – paden die me hebben gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Nu, voor de tweede keer terug in Nederland, wil ik graag doorgaan en mijn steeds groter wordende passie voor fauna en flora, botanische kunst, decor en design delen.

Ga met mij mee op dit tuinpad om een beetje te leren en veel te groeien.

Linda de Wildt
A student to +-180 indoor personal plants

“Study nature, love nature, stay close to nature. It will never fail you” – Frank Lloyd Wright