Kunstenaar

Yola Quinn

Yola Quinn

Yola werd in 1972 geboren in Kwa Zulu Natal, Zuid-Afrika, en groeide op te midden van een kunstenaarsfamilie. Haar jeugd werd voornamelijk buiten in de natuur doorgebracht, wat een diepe bewondering voor de natuur en het milieu veroorzaakte, wat haar leven en werk tot nu toe blijft beïnvloeden. Na het behalen van een Fine Art-diploma aan Natal Technikon in 1994 (onderscheiden in schilderkunst en keramiek) heeft Yola gewoond en geschilderd in Natal Midlands, Engeland en Kaapstad , momenteel woont en werkt ze vanuit haar huis in Maun, Botswana.
Yola’s schilderijen vangen een glimp op van het ongrijpbare en het onmerkbare.
Gebruikmakend van traditionele oude meester ’technieken van glazuren in oliën door fijne lagen (washing) van verf aan te brengen. Yola vervaagt realisme met abstractie om etherische en suggestieve droomachtige beelden te creëren. Haar inspiratie wordt voortdurend gehaald uit levenservaringen en de schoonheid van de omringende wereld. Haar portfolio bevat een uitgebreid scala aan thema’s die haar eigen reis en verkenning door het geschilderde beeld weerspiegelen. Huidige projecten omvatten nieuwe werken die zijn geïnspireerd door de wildernis van Botswana, waar ze schilderkunst geeft en een “Art on Safari” -ervaring aanbiedt.

“De Okavango Delta biedt een venster naar een andere wereld, een wereld die snel verdwijnt en verandert … om deze wereld vast te leggen door mijn werk is zowel een groot voorrecht als een groot plezier” – Yola Quinn

Tentoonstellingen in Afrika en het Verenigd Koninkrijk
2009 – Kendrick Street Gallery, Stroud, VK – Winnaar van “The Best on Show Category”, ten noorden van Wall
2009 – Kendrick Street Gallery, Stroud, VK – Open kunstwedstrijd
2018 – “A Winter Life Exhibition” Kaapstad – Het winnen van de “Publics Choice Award” en een van de winnende artiesten van de show.
2019 – Een solotentoonstelling, Kaapstad
2019 – Eco Awards-tentoonstelling – Bewustwording vergroten voor inspanningen op het gebied van natuurbehoud

De kunstwerk van Yola is momenteel te zien in de Studio Art Gallery in Simons Town, Zuid-Afrika

Werken

Andere kunstenaars

“Nature never did deceive the heart that loved her”
Unknown