Geleerde lessen

Gepubliceerd op: januari 11, 2021|
Lessons

Mijn advies is puur gebaseerd op de lessen die ik uit eigen ervaring heb geleerd en, in het belang van mijn planten en die van mij, controleer ik ze regelmatig op vroege tekenen van nood, en door snel te handelen kan ik op deze manier de plant te redden. Ik heb ontdekt dat een worstelende plant één of meer factoren kan hebben die de signalen afgeven voor hulp.

Ten eerste, controleer planten zorgvuldig voordat je ze koopt, want gezonde planten hebben minder kans om problemen op te pikken. Heb geduld met je plant, want hij heeft een paar weken nodig om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving, dit is afhankelijk van de impact van de vorige plaats ten opzichte van zijn nieuwe huis. Zet je nieuwe planten de eerste 3-4 weken in quarantaine dit voorkomt dat andere planten worden besmet met ongewenste plagen.

Tip: Na een paar ongelukkige aankopen geef ik mijn nieuwe planten nu een goede sproeibeurt en besproei ik de bladeren en de grond met een lichte preventieve oplossing van biologische gewasbescherming en gefilterd water, en controleer ik het dagelijks voordat ik hem bij mijn andere planten plaats. Gelukkige plant, gelukkige plantenmoeder.

Delen

Andere Blogs

“A garden must combine the poetic and the mysterious with a feeling of security and joy” - Luis Barragan