Taxonomie-Les 1

Gepubliceerd op: februari 22, 2021|
blog-taxonomy-philo-epiprem

Deze twee populaire klim of hangende kamerplanten maken beide deel uit van de Araceae-familie en lijken op het eerste gezicht nogal op elkaar maar soms kun je er wel van in de war raken. Maar als je wat beter kijkt (inzoom) zijn hier enkele verschillen die je  kunnen helpen om deze twee familieleden te onderscheiden.

De makkelijkere plant om voor te zorgen is de Epipremnum Aureum, Pothos die iets meer droogte en onregelmatige watergift kan verdragen dan zijn zachtere neef. De twee meest opvallende verschillen zijn dat de bladeren van de Epipremnum pothos steviger en wasachtig aanvoelen en dat de nieuwe bladeren zich uitstrekken vanaf de stengel van een huidig blad. Vergelijkbaar in eigenschappen zijn dat de bladeren beide hartvormig zijn, maar de pothos is asymmetrischer dan de bladeren van de Philodendron, De luchtwortel van de pothos groeit als een dikke knoop vanaf de stengel tegenover de bladsteel.

Andere Epipremnums zijn de Golden Pothos, de Scindapsus, de Marble Queen en de Epipremnum Monstera.

De meer symmetrisch gebladerde Philodendron hederaceum heeft wat meer verzorging nodig, waaronder lichte en consistent droge tot vochtige grond. De bladeren zijn dunner en voelen zachter aan, en de nieuwe bladeren groeien uit de wijnstokachtige stengel, ze zijn vaak roze en zijn bedekt met een dun omhulsel (cataphyll) dat weer  opdroogt en er dan later afvalt. Het heeft ook luchtwortels, maar dit zijn 2 tot 6 fijnere wortels die groeien vanaf de wijnstok rond de basis van de bladsteel (bladsteel).

Andere Philodendrons zijn de Brazilië en de Micans.

Dus kijk de volgende keer maar eens of u de verschillen kunt zien ☺

Delen

Andere Blogs

“A garden must combine the poetic and the mysterious with a feeling of security and joy” - Luis Barragan