Maart geboortebloemen

Gepubliceerd op: februari 28, 2021|
Maart geboortebloemen

De traditionele geboortebloem voor de maand maart is de Narcissus (ook bekend als de Narcis) symboliseert ongeëvenaarde liefde, wedergeboorte, nieuw begin en welvaart. Door narcissen cadeau te doen, drukt u een diepe liefde uit die niet kan worden geëvenaard. Een boeket of mand met vrolijke gele narcissen zijn populair in huis en tuin en staan voor een nieuw begin en wedergeboorte na de koude wintermaanden. Het is ook de nationale bloem van Wales en wordt vaak geassocieerd met lentefeest

Narcissen komen meestal in tinten en mengsels van geel en/of wit en hebben een trompetvormige kop omgeven door 6 bloembladachtige bloemblaadjes, wat bijna lijkt op een kop en schotel.
Er wordt gezegd dat ze afkomstig zijn uit Noord-Europa en dat de naam is gegeven door de Zweedse botanicus Carl Linnaeus. De etymologie van de botanische naam Narcissus komt van het Griekse woord “Narkissos” dat “gevoel van gevoelloosheid” betekent, toegeschreven aan de giftige alkaloïden in de hele plant. De Narcissus Jonquil (oorsprong: Spanje) wordt in Frankrijk gekweekt voor parfum-oliën en is slechts een van de 50+ variëteiten van de amaryllisfamilie; Amaryllidaceae. In de Griekse mythologie is het meest voorkomende verhaal achter Narcissus dat van Narkissos, een knappe jager die zo geobsedeerd was door zijn spiegelbeeld in het water, dat hij er zelfs inviel en verdronk, daa waar later de eerste narcissen groeiden en bloeiden, en zo ook naar hem zijn vernoemd.
Dit is ook waar de term narcisme vandaan komt.

Freesia’s zijn de tweede geboortebloem voor maart en symboliseren vriendschap, vertrouwen en bedachtzaamheid, vaak gegeven tussen vrienden en geliefden. Freesia’s zijn trechtervormige bloemen en zijn er in verschillende kleuren. Ze komen oorspronkelijk uit Kenia en Zuid-Afrika en worden veel gebruikt in bruidsboeketten.

Delen

Andere Blogs

“A garden must combine the poetic and the mysterious with a feeling of security and joy” - Luis Barragan