Plantenval

Gepubliceerd op: februari 7, 2021|
blog-plant-trap

Ik geef hier misschien mijn leeftijd weg, maar lang geleden was er een film genaamd “A little Shop of Horrors” en het ging over een heel lief plantje dat uitgroeide tot een enorm vleesetend monster… nu zou ik niet zeggen dat dit een succesverhaal zou zijn voor mijn blog, en ik weet dat plant influencers me nu allerlei soorten ongedierte’s zullen toewensen… maar het doet me denken aan hoe obsessief we kunnen worden als mens, en uiteindelijk schandalig hoge prijzen betalen voor die ene soort plant, terwijl een andere plant in dezelfde categorie en met een ander bladpatroon of een andere vorm maar een fractie van de prijs kost.

Volgen we dus blindelings trends of zijn we zo goedgelovig dat influencers ons kunnen overhalen om vervolgens met ons zuurverdiende geld er vandoor te gaan? Het antwoord is ja… maar de verandering ligt alleen in onszelf.

Tip: Als je de ‘look’ van een plant leuk vindt… google je dezelfde plantenfamilie naam, zoals de Anthurium en kijk je of je een soortgelijke plant kunt vinden voor minder geld… Dat zou een nieuwe planten ‘sport’ kunnen worden – Veel plezier met googlen…

Delen

Andere Blogs

“A garden must combine the poetic and the mysterious with a feeling of security and joy” - Luis Barragan