Planten

Aspidistra Elatior

Aspidistra Elatior ashai varigata

  • Aka: gietijzerplant, radiator plant
  • Oorsprong: Japan, China
  • Familie: Asparagaceae
  • Temperatuur: 10-27 °C, Winterhard: 11-12 Luchtvochtigheid: 70-80%

Met hoge, elegante, rechtopstaande bladeren die direct uit de wortelstok groeien, heeft dit bonte type prachtige toppen. De naam ‘ashai’ betekent ‘ochtendzon’.

Deze weinig veeleisende en winterharde vaste plant moet in een voldoende brede pot worden geplant waar de wortels zich kunnen verspreiden. De voorkeur heeft licht zanderige grond dat moet goed kan afwateren. De plant kan omgaan met een grote verscheidenheid aan licht (geen directe zonnestralen) en met verschillende Temperaturen. De plant kan zelfs tegen als je hem een paar dagen vergeet water te geven. Hierdoor is het een geweldige plant voor kantoren en vakantiewoningen. Laat echter de grond nooit volledig uitdrogen.

Stof de bladeren regelmatig af om de fotosynthese te verbeteren e nom spint te voorkomen. Voed de plant tijdens de zomermaanden met vloeibare meststof op vochtige grond (niet droog). Knip alleen volledig uitgedroogde bladeren af en snijd geen droge punten af. Vermeerdering in het vroege voorjaar door de wortelstokken te delen door 2 bladeren.

Gevoelig voor spintmijten

Andere planten

“To plant a garden is to believe in tomorrow”
Audrey Hepburn