Planten

Ficus microcarpa ginseng

Ficus microcarpa ginseng

  • Aka: ginseng vijg, bonsai
  • Oorsprong: Maleisië,
  • Familie: Moraceae
  • Temperatuur: 15-25 °C, Winterhard: 9-11 Luchtvochtigheid: 60-70%

Een winterharde vijgen plant met kleine donkergroene blaadjes die zich vertakken van 2 tot 3 lichtgrijze bolvormige stammen, waardoor het een bonsaied uiterlijk krijgt.

Hij groeit het beste in directe ochtend- of late middagzon, gefilterd of indirect licht. Als hij te vaak wordt verplaatst naar een donkere plek, kunnen de bladeren eraf vallen en moeten ze vechten om te groeien. Gevarieerde bladeren hebben meer licht nodig dan hun donkerbladige soort. Ze genieten in de zomermaanden elke 2 tot 4 weken van consistent vochtige grond en regelmatige vloeibare meststof. Indien nodig verpotten in normale potgrond. Zal in de zomermaanden graag buiten in de regen zitten, maar zal in de middagzon verbranden.

Snoei terug in de nazomer tot de helft (4 bladeren) wanneer nieuwe groei 6 tot 10 bladeren heeft. Gebruik hierbij handschoenen want melkachtig sap is giftig. Vermeerdering door de top van de plant af te snijden of een tak af te snijden met 1 tot 2 bladeren en beworteling in water of met dikkere stengels gebruik te maken van bewortelingspoeder. Plaats deze in zanderige grond om te wortelen. Verpot elke 2 tot 3 jaar in het voorjaar en snijdt niet meer dan 100% van de wortelgroei.

Gevoelig voor koude tocht, spintmijt en wolluis.

Andere planten

“To plant a garden is to believe in tomorrow”
Audrey Hepburn