Planten

Cissus discolor

Cissus discolor

  • Aka: begonia wijnstok, begonia klimop
  • Oorsprong: Indonesië, Java - niet giftig
  • Familie: Vitaceae
  • Temperatuur: 24-29 °C, Winterhard: 11- 12, Luchtvochtigheid: 70-95%

Met zijn opvallende begonia-achtige bladeren en donkerrode wijnstokken maakt deze klimplant uit van de klimmende wijnstokfamilie. Hoewel hij niet als een gemakkelijke plant wordt beschouwd, ziet hij er prachtig uit in een hangpot, omdat hij geen luchtwortels heeft om hem te stabiliseren.

Hij groeit het beste met fel gefilterd licht, veel warmte en een hoge luchtvochtigheid. Zorg voor een constant vochtige, goed afwaterende bodem. De jongere bladeren zijn donker bordeauxrood en groen, en zilverkleurige nerven komen met volwassen bladeren. De grond moet een beetje zanderig zijn, gemengd met turf en vermiculiet. De grond moet goed afwaterend zijn en mag nooit uitdrogen tijdens de groeiperiode, maar mag in de wintermaanden wat droger worden gehouden. Hij heeft dan nog steeds gefilterd licht, warmte en vochtigheid nodig. Bemest de plant met een niet-sterke vloeibare meststof tijdens de groeiperiode.

Vermeerder de plant in het vroege voorjaar en aan het einde van de herfst door de lichtere houtachtige stengels met elk 2 tot 3 blaadjes af te snijden. Bewortelen kan in water of met behulp van bewortelingshormoon in potgrond gemengd met zand en turf en moet op een warme vochtige plaats bewaard worden.

Zeer gevoelig voor alle ongedierte, dus het schoonmaken van de bladeren en het bestrijden van ongedierte is bij deze plant onderdeel van uw wekelijkse routine.

Andere planten

“To plant a garden is to believe in tomorrow”
Audrey Hepburn