Planten

Pilea peperomides

Pilea peperomioides

  • Aka: pannenkoekplant
  • Oorsprong: Zuid-China – niet giftig
  • Familie: Urticaceae
  • Temperatuur: 15-29°C, Winterhardheid: 11 - 12 Vochtigheid: 50-75%

Een zeer populaire huisplant met zijn platte pannenkoekvormige bladeren en lange bloemblaadjes aan een boomachtige stam. Ze behoren tot de brandnetel plant en soms hebben ze fijne haren die de huid kunnen irriteren.

Houden van gefilterd licht, draai de plant elke week en houdt de stam sterk, laat de stam rechtop groeien. Stalk de stengel als die hulp nodig heeft om de bladeren te ondersteunen. Houd de grond vochtig, maar niet te nat, bewater wanneer de bovengrond droog is.

Bemesting in het voorjaar en in het midden van de zomer met meststof met een langzame afgifte, of vloeibare meststof. Groeien bij weinig licht kan resulteren in bladeren die krullen naar boven en paars worden. Te veel licht kan leiden tot bladeren die naar beneden krullen. Inconsistent water geven kan leiden tot kleine en vervormde bladeren. Gele oudere bladeren zijn natuurlijk. Als er overmatig water gegeven word, ontstaat wortelrot. Vermeerdering kan door het zorgvuldig afsnijden van de babyplanten als ze 5 cm hoog zijn, en ze dan te planten in de aarde.

Gevoelig voor trips, bladluizen of schimmelziekte.

Andere planten

“To plant a garden is to believe in tomorrow”
Audrey Hepburn