Planten

Caladium white queen

Caladium white queen

  • Aka: engelenvleugels
  • Oorsprong: Brazilië, Zuid-Amerika - giftig
  • Familie: Araceae
  • Temperatuur: 20-25 °C, Winterhard: 9 - 11 Luchtvochtigheid: 70-90%

Een populaire bladplant vanwege de mooie witte en roze bladeren met rode nerven die tot 40cm hoog wordt met kleine calla-achtige bloemetjes die in juni tot juli onder het blad verborgen zitten.

De knollen kunnen in het voorjaar worden geplant, 10-15cm diep in rijke, goed afwaterende grond. Geef de plant eenmaal goed water en houd de temperatuur redelijk warm totdat de bladeren na 4 tot 6 weken tevoorschijn komen. De caladium houdt van fel gefilterd licht en een uurtje vroege ochtendzon met zachte zonnestralen. Pas echter op voor te veel zon, omdat de bladeren kunnen verbranden of krullen.

Geef de plant water als de bovenste ¼ van de grond droog is. Geef de plant water met behulp van een kiezelbak of luchtbevochtiger. Bemest de plant alleen tijdens de groeiperiode. Na de zomer kunnen de planten slapend worden, dus bewaar de knollen op 15 tot 18 graden Celcius of plaats ze in een koele ruimte met wat luchtvochtigheid om te voorkomen dat de knollen volledig uitdrogen tijdens de wintermaanden. Gevoelig voor koude tocht, verwarming, bladluis. Knollen zijn gevoelig voor schimmel en rot.

Andere planten

“To plant a garden is to believe in tomorrow”
Audrey Hepburn