Planten

Anthurium Clarinervium

Anthurium clarinervium

  • Aka: fluweel anthurium
  • Oorsprong: Mexico - giftig
  • Familie: Araceae
  • Temperatuur: 12 – 23 °C, Winterhard: 10-12 Luchtvochtigheid: 70-90%

Deze anthurium groeit van nature als een epifyt die zich zelfstandig aan de bomen of tussen de takken vasthecht. Zijn exotische bladeren zijn dik van structuur, donker fluweelachtig groen en hebben duidelijk lichtere nerven die een bijna kunstmatige look geven. De kleine spadix (bladachtige) bloemen groeien op lange stengels en zijn klein en fluweelachtig.

Hij houdt van vochtigheid, maar niet van natte, doorweekte wortels. Laat het daarom niet in het water staan. De bladeren houden van een hoge luchtvochtigheid, maar laat de grond een beetje drogen voordat je water geeft. Deze plant houdt niet van direct zonlicht of te dicht bij een warm raam met volle zon. Hij houdt ook niet van koude kamers of tocht, maar heeft wel goede ventilatie nodig. Het is een goede plant voor de kas of kweekkamer.

De bodem moet goed kunnen afwateren met perliet, of met orchideeën- of veenmix. Bemest tijdens het groeiseizoen één keer per maand op halve kracht. Maak de bladeren schoon met een zeer zachte natuurlijk plumeau of veeg ze voorzichtig af met een beetje verdunde plantenzeep.

Gevoelig voor wortelrot, spintmijt en wolluis.

Andere planten

“To plant a garden is to believe in tomorrow”
Audrey Hepburn